Aštrus mėsos troškinys su chimichurri padažu


- Česnakai, 5
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
- Paprika, rūkyta, milteliai, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Jautienos faršas, 300 gramų
- Alyvuogių aliejus, 0.4 stiklinės
- Druska
- Sultinys, jautienos, 2 stiklinės
- Čili, milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Čili, pipirai, raudoni, 2 vienetai
- Prieskoniai, Chimichuri, 1 stiklinė
- Raudonėliai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Vyno actas, raudonasis, 3 valgomieji šaukštai
Įkaitinkite puode 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite jame jautienos faršą, kol jis taps traškus.
Tuomet sudėkite smulkintą 1 svogūną, 4 česnako skilteles, riekelėmis supjaustytus čili pipirus, paskaninkite druska bei pipirais ir kepinkite apie 6 min., kol pageltonuos svogūnai.
Pridėkite raudonėlio, paprikos ir čili miltelių.
Svogūnams suminkštėjus pridėkite pomidorų pastos ir pakaitinkite maišant apie 2 min.
Tuomet supilkite sultinį ir patroškinkite apie 10-20 min.
Chimichurri padažui į vieną dubenėlį supilkite likusį aliejų, vyno actą, sudėkite chimichuri prieskonius, 1 smulkintą saldų svogūną, 1 susmulkintą česnako skiltelę ir viską sutrinkite.
Sudėkit čili troškinį į lėkštes, ant viršaus uždėkite chimichurri padažo ir patiekite su duona.
Galima valgyti tiek šiltą tiek šaltą.
Skanaus.