Aštrus afrikietiškas vištienos troškinys

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vištienos filė, 800 gramų
- Vištienos sultinys, 500 mililitrų
- Sviestas, 340 gramų
- Pomidorų tyrė, 200 gramų
- Žaliosios alyvuogės, be kauliukų, 1 stiklinė
- Citrinos, 1 vienetas
- Petražolės, 1 pundelis
- Rapsų aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Maltas imbieras, 3 valgomieji šaukštai
- Kuminas, maltas, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Kajeno pipirai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
- Malta aitrioji paprika, 1 arbatinis šaukštelis
- Laurų lapai, 2 vienetai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Malta kalendra, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išvirti sultinį. Į jį sudėti smulkiai pjaustytą sviestą ir, nuolat maišant, gerai ištirpinti.
Į puodą įpilti aliejaus ir sudėti supjaustytus mėsos gabalėlius. Tuomet suberti imbierą, Kajeno pipirus, pipirus, druską, kalendrą, kuminą, aitriąją papriką. Įmesti Lauro lapelius. Nuolat maišant, kepti mėsą tol, kol gražiai iškeps. Tuomet supilti pomidorų tyrę ir gerai išmaišyti.
Tuomet mėsą su padažu perkelti į puodą su sultiniu ir sviestu. Sudėti griežinėliais pjaustytą citriną ir smulkintas petražoles bei per pusę perpjautas alyvuoges. Troškinti 40 min. vis pamaišant.
» Rašyti komentarą