Aštri apelsininė vištiena

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Apelsinai, 1 vienetas
- Česnakai, 2
- Kalendra, malta, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Medus, 70 mililitrų
- Vištiena, krūtinėlė, 1 kilogramas
- Alyvuogių aliejus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Apelsinų sultys, 70 mililitrų
- Druska
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Prieskoniai, vištienai
- Žalumynai
- Ciberžolė, malta, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais bei vištienos prieskoniais ir sudėkite į indą.
Apelsinų sultis sumaišykite su medumi, sviestu, kalendra, ciberžole ir susmulkintu česnaku.
Gautą mišinį supilkite ant vištienos ir padėkite 1,5 val. į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Apelsiną supjaustykite griežinėliais, sudėkite juos ant vištienos ir kepkite apie 50 min. orkaitėje.
Kepant retkarčiais galite apšlakstyti vištieną kepimo formoje esančiu padažu, kad mėsa labai neišsausėtų.
Patiekite karštą ir apibarstytą žalumynais.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2021-10-11 22:48