Aromatingi meduoliniai sausainiai


- Cinamonas, maltas, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 0.6 stiklinės
- Cukrus, rudasis, 1 stiklinė
- Gvazdikėliai, malti, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Imbieras, maltas, 1 valgomasis šaukštas
- Muskatas, maltas, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, aukščiausios rūšies, 2.5 stiklinės
- Druska, košerinė, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 1 stiklinė
- Kvapieji pipirai, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kepimo milteliai, 2.25 arbatinio šaukštelio
Papildomai dar reikės 0,25 stiklinės melasos.
Dideliame dubenyje išsukame 1 stiklinę minkšto sviesto su ruduoju cukrumi.
Įmušame kiaušinį ir supilame 0,25 stiklinės melasos.
Galiausiai įmaišome su kepimo milteliais, druska, imbieru, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu bei kvapiaisiais pipirais sumaišytus miltus.
Išminkytą tešlą padedame bent 2 val. į šaldytuvą.
Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
Ištiesiame kepimo skardą kepimo popieriumi.
Į dubenį supilame 0,6 stiklinės cukraus ir jame apvoliojame mažus tešlos kamuoliukus.
Tuomet iš kamuoliukų suformuojame apvalius sausainius ir dedame ant paruoštos kepimo skardos.
Kepame apie 8-10 min. ir iškepusius atvėsiname.
Šie sausainiai sandariame inde gali būti laikomi 1 savaitę.
Skanaus.