Arminos mielinės bandelės


- Cukrus, 7 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1600 gramų
- Pienas, 700 mililitrų
- Sviestas, 150 gramų
- Mielės, kubelis, 100 gramų
Mieles ištirpiname stiklinėje su 1 šaukštu cukraus ir 2 šaukštais šilto pieno. Paliekame pastovėti šiltame vandenyje tol, kol mielės pradės putoti. Tada dideliame dubenyje išplakame kiaušinius, likusį cukrų, ir truputį miltų, sudedame mieles, ir maišome, kad gautųsi tirštos grietines masė. Visą ši reikaliuką paliekame pastovėti šiltame vandenyje apie pusvalandį. Tada maišant tešlą suberiame likusius miltus, ištirpintą karštą sviestą, ir gautą tešla pamušame ranka kelias minutes. Vėl ji keliauja į šiltą vandenį kokiam pusvalandžiui, kol panašiai padvigubės. Jokiu būdu tešlos neperminkykite! Gražiai imant iš krašto tešlą sukite, kol ji nutruks nuo visos masės. Taip gaminate norimo dydžio ir formos bandelę.
Įdarui dažniausiai naudoju obuolius cukruje, varškę, lašinukus, arba tai ką leidžia šaldytuvas :) Taigi, skanaus :) Bandelių gausis daug, jei norite mažiau-prašom kiekį mažinti perpus. Gero gaminimo, pagal mano patobulintą močiutės receptą.
2012-11-27 12:20
2011-10-10 16:50



2011-04-04 20:30




2011-04-02 00:51
2013-01-30 01:51