Arkliukas šventiniam stalui

Arkliukas šventiniam stalui
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 2 kilogramai
  • Pievagrybiai, 1 kilogramas
  • Svogūnai, 2 galvos
  • Druska, 2 žiupsneliai
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Sūris, 2 vienetai
  • Alyvuogės, juodos, 2 vienetai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno)doze.

  2. Pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su grybais, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.

  3. Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (pievagrybius su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą.

  4. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį.

  5. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais.
    Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min.


    Skanaus.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Eva
2014-11-18 23:04
oh geras! Galvojau kad kiaule, bet nesvarbu atrodo puikiai!