Arkliukas šventiniam stalui


- Bulvės, 2 kilogramai
- Pievagrybiai, 1 kilogramas
- Svogūnai, 2 galvos
- Druska, 2 žiupsneliai
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Sūris, 2 vienetai
- Alyvuogės, juodos, 2 vienetai
- Morkos, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno)doze.
Pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su grybais, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (pievagrybius su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą.
Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį.
Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais.
Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min.
Skanaus.
2014-11-18 23:04