Argentinietiškos ryžių ir daržovių salotos


- Juodieji pipirai, malti
- Kukurūzai, burbuolės, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Ryžiai, 0.5 stiklinės
- Salierai, lapai, supjaustyti, 2 valgomieji šaukštai
- Salierai, stiebai, 2 vienetai
- Svogūnai, raudonieji, 1 vienetas
- Žirniai, šaldyti, 1 stiklinė
- Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
- Vanduo, (virimui)
- Druska
- Vyno actas, raudonasis, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Raudonėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Supilkite į puodą ryžius, 1 stiklinę vandens ir 0,25 šaukštelio druskos ir užvirkite. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 17 min., kol gerai išvirs ryžiai.
Išvirtus ryžius nusunkite ir leiskite jiems atvėsti.
Tuo tarpu į kitą puodą su pasūdytu vandeniu sudėkite susmulkintą morką, užvirkite ir pavirkite dar apie 2 min.
Išvirtas morkas išgriebkite su kiaurasamčiu, sudėkite į dubenį ir užpilkite iš 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, vyno acto, SANTA MARIA raudonėlių, šiek tiek druskos bei pipirų sumaišytu padažu.
Išvirkite atskirai puode nuo burbuolės nugliaudytus kukurūzus (apie 3 min. verdančiame vandenyje) ir sudėkite į dubenį su morkomis.
Taip pat apvirkite žirnius (apie 1 min. verdančiame vandenyje) ir sudėkite į tą patį dubenį su morkomis ir kukurūzais.
Sudėkite į tą patį dubenį ryžius, kubeliais pjaustytus salierų stiebus, pjaustytus salierų lapus, susmulkintą svogūną, paskaninkite druska, pipirais, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite.
Patiekite šaltas.
Skanaus.