Argentinietiški sausainiukai su karamele „Alfajores“

Argentinietiški sausainiukai su karamele „Alfajores“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, ekstraktas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 0.75 stiklinės
  • Krakmolas, kukurūzų, 2.5 stiklinės
  • Vanilė, ekstraktas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1.6 stiklinės
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, kambario temperatūros, 1 stiklinė
  • Kokosas, drožlės, 0.5 stiklinės
  • Romas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Karamelė, Dulce de Leche, 300 gramų
  • Citrinos žievelė, tarkuota, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Šluotele sumaišykite kartu miltus, kukurūzų krakmolą bei sodą.
Dideliame dubenyje elektriniu mikseriu išplakite sviestą bei cukrų iki baltos masės.
Maišant sudėkite po vieną kiaušinių trynius.
Įpilkite romo, vanilės ekstrakto, citrinų ekstrakto, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę.
Tuomet atsargiai šaukštu įmaišykite birių ingredientų mišinį ir sumaišykite kietą, vientisos konsistensijos masę tešlos.
Paruoštą tešlą maždaug 30 min. arba net 1 val. padėkite į šaldytuvą.
Tuomet iškočiokite tešlą, išspauskite apvalius blynelius ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Kepkie apie 7-10 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Palikite sausainiukus ant grotelių atvėsti
Atvėsusius pertepkite karamele, suvožkite po du į krūvą ir šonus pavoliokite kokosų drožlėse, kad jos apliptų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Samanta
» Rašyti komentarą