Argentinietiškas slyvų klafutis

Argentinietiškas slyvų klafutis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra
  • Cukrus, smulkus, 0.3 stiklinės
  • Slyvos, 450 gramų
  • Vanilė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 7 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė, riebi, 1.5 stiklinės
  • Brendis, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių pagal Celsijų.
Nuplaukite slyvas, išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas į 4 dalis.
Supilkite į didelį dubenį brendį, ištirpinkite jame 1 šaukštą smulkaus cukraus, sudėkite į tą patį dubenį apdorotas slyvas, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min.
Ištepkite sviestu kepimo formą, pabarstykite formos dugną ir šonus 2 šaukštais smulkaus cukraus.
Įmuškite į atskirą dubenį kiaušinius, supilkite likusį smulkų cukrų ir plakite apie 3 minutes.
Išimkite iš brendžio ir cukraus mišinio slyvas ir sudėkite jas į kepimo formą.
Tuomet grietinėlę, druską, vanilę, nuo slyvų likusį brendžio bei cukraus mišinį, miltus supilkite į dubenį su plaktais kiaušiniais ir viską gerai išmaišykite.
Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ant slyvų.
Kepkite apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos.
Iškeptą pyragą palikite atvėsti.
Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Rima
» Rašyti komentarą