Argentinietiškas bulvių ir jautienos apkepas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Alyvuogės, žaliosios/juodosios, kapotos, 0.5 stiklinės
- Bulvės, virtos, 8 vienetai
- Cinamonas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Muskatas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Svogūnai, 1 vienetas
- Jautienos faršas, 450 gramų
- Kiaušiniai, kietai virti, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 70 gramų
- Raudonėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Mocarela sūris, trintas, 0.5 stiklinės
- Raudonieji pipirai, grūsti, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Nuluptas virtas bulves sutrinkite ir sumaišykite su išlydytu sviestu, pašildytu pienu bei druska.
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite jautienos faršą bei susmulkintą svogūną, viską paskaninkite prieskoniais ir įmaišykite alyvuoges.
Aliejumi patepkite kepimo indą, išklokite jį dalimi bulvių košės, paeiliui sudėkite šiek tiek jautienos įdaro, riekelėmis supjaustytus virtus kiaušinius, mocarela sūrį, vėl jautienos įdarą, kiaušinius, likusią bulvių košę ir galiausiai viską užbarstykite likusiu sūriu.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Valgykite šiltą.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-12-01 12:20
Aš šitą patiekalą žinau kaip brazilišką, ne argentinietišką, na bet aišku kaimyninės šalys, tai nieko keisto. O kadangi brazilai negali gyventi be pupelių, tai pabandžiau įdėti nedidelę skardinę juodųjų pupelių (manau ir raudonosios kuo puikiausiai tiktų), tai bent musu šeimynai labai patiko. Kitą kartą dar pabandysiu pakepintų pievagrybių įdėti, žiūrėsiu, kas gausis
. O šiaip puikus receptas.

2011-11-08 22:13
Labai skanu
Tik tos bulvių košės gal kiek per daug, mėsytės ne per daug jaučiasi.

2011-12-01 14:29