Argentinietiškai marinuoti baklažanai

Argentinietiškai marinuoti baklažanai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Baklažanai, 2 kilogramai
  • Česnakai, 5
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Saulėgrąžų aliejus, 1.5 stiklinės
  • Vanduo, 3 stiklinės
  • Druska, košerinė, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Raudonėliai, džiovinti, malti, 1 valgomasis šaukštas
  • Raudonieji pipirai, susmulkinti
  • Vyno actas, baltasis, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Supjaustykite nuluptus baklažanus, sumaišykite juos su druska, sudėkite į kiaurasamtį virš dubens ir palaikykite apie 4 h kambario temperatūroje (baklažanai išskirs tamsų kartų skystį).
Nusivarvėjusius baklažanus nusausinkite.
Supilkite į puodą vandenį bei actą, sudėkite baklažanus ir virkite apie 2-3 min., kartais pamaišant, kol baklažanai suminkštės.
Apvirtus baklažanus nusunkite, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų ir sudėjus baklažanus į dubenį palikti 4 val., kad atvėstų.
Atvėsusius baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Taip paruoštus baklažanus sudėkite į stiklainius su griežinėliais supjaustytu česnaku, raudonėliais, juodaisiais pipirais ir smulkintais raudonaisiais pipirais.
Viską užpilkite aliejumi ir sandariai uždarius laikyti apie 2-3 dienas šaldytuve.
Tuomet galima valgyti.
Taip paruoštus baklažanus šaldytuve galima laikyti maždaug 1 mėn.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Stebėtojas
2018-09-10 19:08
O kodėl ne žydišku? Su tais košeriniais reikalais tai užknisa - viduramžiai kažkokie.