Argentinietiškai marinuoti baklažanai


- Baklažanai, 2 kilogramai
- Česnakai, 5
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
- Saulėgrąžų aliejus, 1.5 stiklinės
- Vanduo, 3 stiklinės
- Druska, košerinė, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Raudonėliai, džiovinti, malti, 1 valgomasis šaukštas
- Raudonieji pipirai, susmulkinti
- Vyno actas, baltasis, 1.5 arbatinio šaukštelio
Supjaustykite nuluptus baklažanus, sumaišykite juos su druska, sudėkite į kiaurasamtį virš dubens ir palaikykite apie 4 h kambario temperatūroje (baklažanai išskirs tamsų kartų skystį).
Nusivarvėjusius baklažanus nusausinkite.
Supilkite į puodą vandenį bei actą, sudėkite baklažanus ir virkite apie 2-3 min., kartais pamaišant, kol baklažanai suminkštės.
Apvirtus baklažanus nusunkite, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų ir sudėjus baklažanus į dubenį palikti 4 val., kad atvėstų.
Atvėsusius baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Taip paruoštus baklažanus sudėkite į stiklainius su griežinėliais supjaustytu česnaku, raudonėliais, juodaisiais pipirais ir smulkintais raudonaisiais pipirais.
Viską užpilkite aliejumi ir sandariai uždarius laikyti apie 2-3 dienas šaldytuve.
Tuomet galima valgyti.
Taip paruoštus baklažanus šaldytuve galima laikyti maždaug 1 mėn.
Skanaus.
2018-09-10 19:08