Argentinietiška „Chimichurri“ duona

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Česnakai, 3
- Petražolės, džiovintos, smulkintos, 2 valgomieji šaukštai
- Rozmarinas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Svogūnai, džiovinti, smulkinti, 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 1 stiklinė
- Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Mielės, sausos, 1.75 arbatinio šaukštelio
- Raudonėliai, džiovinti, smulkinti, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Sėlenos, kviečių, 3 valgomieji šaukštai
- Kajeno pipirai, malti, 0.1 arbatinio šaukštelio
- Vyno actas, baltasis, 1.5 valgomojo šaukšto
Gaminimo instrukcija:
Gerai sumaišyti viename dubenyje visus ingredientus.
Gautą tešlą sudėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti bent 45 min., kad pakiltų.
Tešlai pakilus suformuoti apvalų duonos kepalą, jį dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą ir palikti dar 30 min., kad pakiltų.
Kepti apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą duoną dar galima aptepti sviestu.
Patiekti atvėsusią.
Skanaus.
» Rašyti komentarą