Argentinietiška „Chimichurri“ duona

Argentinietiška „Chimichurri“ duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakai, 3
  • Petražolės, džiovintos, smulkintos, 2 valgomieji šaukštai
  • Rozmarinas, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Svogūnai, džiovinti, smulkinti, 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Mielės, sausos, 1.75 arbatinio šaukštelio
  • Raudonėliai, džiovinti, smulkinti, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Sėlenos, kviečių, 3 valgomieji šaukštai
  • Kajeno pipirai, malti, 0.1 arbatinio šaukštelio
  • Vyno actas, baltasis, 1.5 valgomojo šaukšto
Gaminimo instrukcija:

Gerai sumaišyti viename dubenyje visus ingredientus.
Gautą tešlą sudėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti švariu rankšluostėliu ir palikti bent 45 min., kad pakiltų.
Tešlai pakilus suformuoti apvalų duonos kepalą, jį dėti į aliejumi pateptą kepimo skardą ir palikti dar 30 min., kad pakiltų.
Kepti apie 20-25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą duoną dar galima aptepti sviestu.
Patiekti atvėsusią.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jurga
» Rašyti komentarą