Arbūzų tortas

Arbūzų tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, žievelė
  • Arbūzas, 2 kilogramai
  • Cinamonas
  • Citrinos, žievelė
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Vanduo, 2 stiklinės
  • Grietinėlė, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Sviestas, 200 gramų
  • Konjakas
Gaminimo instrukcija:

Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla.
Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės.
Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama.
Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus.
Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų.
Kepama 30—40 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Aušrinė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ciucyke
2011-10-07 17:55
labai skanu ir idomus skonis
a.k.
2011-10-03 14:34
as nepyliau konjako ir gi skanu gal butu dar skaniau su konjaku bet as nepyliau nes tortas buvi skittas dukrai 12 metu proga arselis:
(anonimas)
2011-10-01 07:26
idomai
(anonimas)
2010-07-24 00:19
dedama recepta sugebek nurodyti kur ir kaip naudojama kiekviena sudedamoji dalis!...
slapta
2010-02-25 13:43