Arbūzų tortas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Apelsinai, žievelė
- Arbūzas, 2 kilogramai
- Cinamonas
- Citrinos, žievelė
- Cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Vanduo, 2 stiklinės
- Grietinėlė, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 200 gramų
- Konjakas
Gaminimo instrukcija:
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla.
Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės.
Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama.
Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus.
Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų.
Kepama 30—40 min.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-10-03 14:34
as nepyliau konjako ir gi skanu gal butu dar skaniau su konjaku bet as nepyliau nes tortas buvi skittas dukrai 12 metu proga
arselis:




2011-10-01 07:26
idomai




2010-07-24 00:19
dedama recepta sugebek nurodyti kur ir kaip naudojama kiekviena sudedamoji dalis!...
2010-02-25 13:43




2011-10-07 17:55