Arbatinės bandelės su tahini pasta


- Miltai, 3.3 stiklinės
- Vanduo, šilto, 1.25 stiklinės
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Sausos mielės, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Tahini pasta, 5 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Mieles ištirpiname šiltame vandenyje, po to suberiame cukrų, maišome, kad ir jis ištirptų. Uždengiame ir laikome šiltoje vietoje (aš įkišau į šiek tiek pakaitintą orkaitę), kol suputos.
Sumaišome sausus ingredientus dubenyje. Įpilame aliejų ir išmaišome. Supilame suputojusias mieles, užmaišome tešlą. Minkome, kol tešla taps elastinga, blizgi, vientisa (minkant rankomis tai gali užtrukti apie 10 minučių). Dedame į aliejumi lengvai pateptą dubenį, uždengiame ir paliekame šiltoje vietoje, kad pakiltų, ~1 val.
Pakilusią tešlą dedame ant šiek tiek miltais pabarstyto stalviršio, iškočiojame vidutinio storumo (apie 1-1.5 cm) stačiakampį. Visą paviršių gausiai aptepame tahini pasta ir pabarstome cukrumi bei cinamonu. Susukame į ritinį, supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, truputį paspaudžiame, kad įgautų gražią bandelės formą, uždengiame ir paliekame šiek tiek pakilti.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Bandeles prieš kepant galima aptepti lengvai išplaktu kiaušiniu, kad įgautų gražesnę spalvą bekepant, bet tai nebūtina. Kepame bandeles apie 15 - 20 minučių, kol gražiai paruduos.