Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Ananasai, nuvarvinti, konservuoti, 340 gramų
  • Cukrus, 100 mililitrų
  • Cukrus, rudasis, 2 valgomieji šaukštai
  • Vyšnios, kokteilinės
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
  • Grietinėlė, 130 mililitrų
  • Sviestas, kepimo formai ištepti
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėti vyšnių puselių.

2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.

3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.

4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.

Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.

Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.

Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Neringoska
2011-03-21 11:56
TO -> /
hmz... na as truputi kaika pakeiciau, nesu pyragu kepeja, bet esu girdejus, kad aliejaus truputi reikia pilti i pyragus na tai ziebiau puse stiklines kaip ir tesla puresne buna :} a ir dar naudojau dejau nerafinuotu nendriu cukraus. na man liuks :}
;//
2011-03-05 21:57
as siandien pasidariau si pyraga ir padariau isvada ,ar bent taip manau ,kad jus blogai ar netaisiklingai parasete visa procesa .nes padariau tesla jai viskas gerai buvo ,kol neiskepe kai tik iskepe skonis nekoks buvo paciso teslos ,o produktai buvo tikrai NESUGEDE ir viska dariau tikliai pagal recepta. Na aisku skonis buvo bsk nekoks,bet neziaurus ,zinoma buvo galima valgyti ,ir dbr galima valgyti . bet jautesi ,kad kazka ne taip apdariau ne toks skonis turejo buti tesla kitokia kazkokia.. bet manau ,kad autorei reiketu pasiskaityti gerai recepta ar nesuklydo kazko .As taip rasau tik is geru paskatu .
Agnė
2011-03-05 14:27
taip, tiesiog nupurtyti, kad nebūtų skystimo (:
Ne raudonasis, o rudasis cukrus (: manau turėtų tikti ir toks cukrus kurį dažniausiai naudojate, bet negarantuoju, nes niekda nebandžiau (:
klausiu
2011-03-05 11:53
o ka galiam pakeisti rauduonuoju cukrumu.?pirma karta girddziu apie toki raudana
klausiu
2011-03-05 10:12
Mh..aisku siandien pavakary pameginsiu pasigaminti. o ananasai nuvarvinti ,kaip suprasti? tiesiog juos nupurtyti ,kad nebutu skistymo ?