Apverstas ananasų pyragas


- Ananasai, nuvarvinti, konservuoti, 340 gramų
- Cukrus, 100 mililitrų
- Cukrus, rudasis, 2 valgomieji šaukštai
- Vyšnios, kokteilinės
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Grietinėlė, 130 mililitrų
- Sviestas, kepimo formai ištepti
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėti vyšnių puselių.
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
2011-03-05 21:57

2011-03-05 14:27
Ne raudonasis, o rudasis cukrus (: manau turėtų tikti ir toks cukrus kurį dažniausiai naudojate, bet negarantuoju, nes niekda nebandžiau (:
2011-03-05 11:53

2011-03-05 10:12


2011-03-21 11:56
hmz... na as truputi kaika pakeiciau, nesu pyragu kepeja, bet esu girdejus, kad aliejaus truputi reikia pilti i pyragus na tai ziebiau puse stiklines kaip ir tesla puresne buna :} a ir dar naudojau dejau nerafinuotu nendriu cukraus. na man liuks :}