Apkepas "Stebuklingos kalvos"

Apkepas "Stebuklingos kalvos"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žiediniai kopūstai, 1 vienetas
  • Bulvės, 4 vienetai
  • Graikiniai riešutai, smulkinti, 200 gramų
  • Džiūvėsėliai, 100 gramų
  • Fermentinis sūris, 200 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Karis
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Kalafiorus apverdame, kad vos suminkštėtų.

  2. Išverdame bulves ir sutriname bulvių košę, į ją įdedami 2 šaukštus sviesto, smulkintą apkeptą svogūną ir česnaką.

  3. Išklojame kepimo indą kepimo popieriumi ir patepame aliejumi, pabarstome geru sluoksniu džiūvėsėlių. Tada dedame graikiškus riešutus ir juos pabarstome sūriu, dedame bulvių košę ir susmeigiame kalafiorus. Užpilame tešla iš 1 kiaušinio, 4 valgomųjų šaukštų miltų, druskos ir kario prieskonių. Pabarstome sūriu bei džiūvėsėliais, šauname į orkaitę (200 C) ir kepame apie 15 min.

    Labai tinka su pomidorais ir grietine. Puikus garnyras.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: elinda
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Milda
2017-02-23 20:05
Man siaip sau... BET mano vyrui patiko labai!!! Pasinaudojau patarimu i bulviu kose ideti raugintu agurku- tikrai padejo!Riesutai nebutini.
Aciu, buvo idomu pabandyti.
kristina
2015-12-07 20:25
Atsiprasau, bet man nepatiko.
Akvile
2010-11-17 14:28
beproto skanu, patiekalo neliko per 20min, seimynai labai labai patiko.Tikrai rekomenduoju pasigaminti tik as i bulviu kose , dar idejau supjaustytu labai smulkiai , raugintu agurku , ju dejau apie 3 vidutinio dydzio, nu skonis.... Pasaka netikejau,kad taip gerai gausis !
ieva
2010-07-19 18:42
žiauriai skanu, o riešutai pagrindinį apkepo skonį įduoda, liuks !!
Tadas
2010-03-22 16:29
As farsa dejau po bulviu kose, as tai niekada beveik nepadarau pagal recepta, vis ka nors pagal save papildomai idedu/atimu, del riesutu gan sausa gaunasi, gal ir geriau be ju butu...