Apkepas „Piktas diedukas“


- Alyvuogės, 5 vienetai
- Bulvės, 2 vienetai
- Porai, 30 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulės kumpis, 50 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Konservuoti žirneliai, 50 gramų
- Pienas, 100 gramų
- Aliejus
- Tešla, bemielė, 300 gramų
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir patepame margarinu.
Įklojame pusę tešlos, kitą pusę užlenksime, kai sudėsime įdarą.
Paruošiame įdarą.
Svogūnus pakepiname svieste, suberiame kumpį, dar kelias min. pakepame.
Bulves išverdame ir sutriname kaip bulvių košę.
Tešlą ištepame aliejumi ir užpilame kelis šaukštus pomidorų padažo, dedame sūrį ir sudedame svogūnus su kumpiu, bulvių koše bei žirneliais (šaldytus žirnelius nuplikyti karštu vandeniu).
Pabarstome druska bei mėgstamais prieskoniais, užklojame kitus tešlos lakštu ir kruopščiai užspaudome kraštelius.
Suformuojame pailgą ovalią „bandą“.
Peiliu išpjauname akies skyles, iš likusios tešlos suformuojame pailgą nosį bei antakius.
Vietoje akių dedame truputėlį sūrio ir pusiau perpjautas alyvuoges.
Iš atlikusios tešlos suformuojamte kuo daugiau skirtingų rutuliukų ar pailgų „šniūriukų“ ir papuošiame.
Burnos vietoje įpjauname peiliu, įkišame gabalėlį kumpio bei įpilame šaukštelį pomidorų padažo.
Viską paptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus!
Patiekalas labai sotus!
2011-08-12 12:25







2011-05-12 21:34




2011-03-15 23:10



nzn...
2011-03-15 20:08








2011-12-07 10:35