Apelsinų žievelė šokolade

Apelsinų žievelė šokolade
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, 3 vienetai
  • Cukrus, 200 gramų
  • Vanduo, 3 stiklinės
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Nuplaukite švariai apelsinus, supjaustykite ketvirčiais ir išimkite minkštimą, nes šiems saldainiams reikės tik žievelės.
Žieveles supjaustykite ilgomis, 5 mm pločio juostelėmis. Jeigu ant žievelių yra daug balto sluoksnio, nugramdykite jį, nes jis duoda kartumą.
Užvirkite 2 stiklines vandens ir 3 min. apvirkite jame apelsinų žieveles.
Apvirtas išgriebkite, atvėsinkite ir tai pakartokite dar 1-2 kartus. Apelsino žievelės taip apverdamos, kad prarastų joms būdingą kartumą.
Kitame puode užvirkite 1 stiklinę vandens bei cukrų ir retkarčiais pamaišant pavirkite jame apie 1 val. apelsino žieveles.
Apvirtas žieveles sudėkite ant kepimo popieriaus, kad apdžiūtų.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sudėkite sviestą ir gerai sumaišykite.
Pamirkykite žieveles šokolade, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ir padėkite šaltai, kad šokoladas sukietėtų.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Ramunė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aneta
2012-10-22 11:26
Kazkada kazka panasaus valgiau Reikes paciai pasigaminti Taip pat kvieciu apsilankyti mane bloge, irasius google DESERTOMANE