Apelsinų skonio pyragaičiai su varške


- Apelsinai, žievelės
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Obuoliai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, skardelei pabarstyti
- Varškė, 9% riebumo, 150 gramų
- Aliejus, skardelei ištepti
- Razinos, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Ingredientų kiekis nurodytas 12 keksiukų.
Į indą sudėti kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir viską plakti apie 5 minutes. Suberti tarkuoto apelsino žieveles ir plakti dar 5 minutes. Suberti miltus ir kepimo miltelius plakti dar apie 7 – 10 minučių. Sudėti varškę ir įpilti pieną. Plakti, kol masėje varškė tolygiai pasiskirstys 4 – 5 minutes.
Nulupti obuolį, išimti sėklytės ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Skradelę ištepti aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Iki pusės visas 12 įdubėlių pripildyti pyragaičių mase. Tada į kiekvieną jų įdėti po keletą razinų. Likusią pyragaičių masę vienodu kiekiu išdalinti į 12 įdubėlių. Tuomet ant viršaus išdėlioti po keletą obuolio kubelių.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje. 35 minutes (kepant kuomet kaitra iš viršaus ir apačios 20 minučių 180 laipsnių, o likusias 15 minučių 150 laipsnių). Esant kitam kaitros tipui, kepti, kol gražiai paruduos ir tikrinti mediniu smeigtuku.
Skanaus.