Apelsinų keksas su aguonomis

Apelsinų keksas su aguonomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, tešlai, 50 gramų
  • Apelsinai, esencija, tešlai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Apelsinai, žievelė, sirupui
  • Apelsinai, žievelė, tešlai, 1 vienetas
  • Cukrus, sirupui, 220 gramų
  • Cukrus, tešlai, 170 gramų
  • Kiaušiniai, tešlai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 270 gramų
  • Pienas, tešlai, 180 mililitrų
  • Apelsinų sultys, sirupui, 250 mililitrų
  • Apelsinų sultys, tešlai, 120 mililitrų
  • Sviestas, tešlai, 200 gramų
  • Kepimo milteliai, tešlai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinkite orkaitę iki 165° C laipsnių.
Aguonas užpilti pienu.
Iki vientisos masės sumaišykite sviestą su cukrumi. Nuolat maišant, po vieną sudėkite kiaušinius bei apelsinų esenciją. Viską gerai sumaišykite.
Po to įdėkite aguonas su visu nesugertu pienu ir apelsinų sultis. Sumaišykite.
Sumaišykite miltus su apelsino žievele ir sudėkite į tešlą.
Gerai išmaišykite ir sudėkite tešlą į kekso (galima ją patepti sviestu ar pabarstyti miltais) formą.
Kepkite ~ 50 minučių.

Sirupo gaminimas:
Nulupkite nuo dviejų apelsinų žievelę ir labai smulkiai supjaustykite.
Išspauskite sultis, supilkite į lėkštę ir įdėkite cukraus.
Padėkite ant viryklės ir palaukite, kol užkais. Kai tik pradės virti, iš karto sumažinkite ugnį.
Virkite sirupą ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių.
Supilkite paruoštą sirupą ant iškepto kekso ir papuoškite apelsinų žievelėmis.

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė: Irina
» Rašyti komentarą