Apelsinų ir burokėlių salotos

Apelsinų ir burokėlių salotos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, 2 vienetai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Kedrų riešutai, 1 sauja
  • Medus, skystas, 4 valgomieji šaukštai
  • Apelsinų sultys, 2 stiklinės
  • Druska
  • Burokėliai, 5 vienetai
  • Konjakas, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną įvyniokite į foliją ir iškepkite 200C karštumo orkaitėje. Ištraukę perliekite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Paruoškite užpilą: nuo nuplauto vieno apelsino nutarkuokite žievelę. Apelsinų sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite pusę tarkuotų žievelių ir užvirinkite. Sudėkite medų, supilkite konjaką ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos pusė skysčio. Virimo pabaigoje sumeskite likusias tarkuotas žieveles, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Karštu užpilu apliekite burokėlius ir palikite, kad atvėstų.
Kedrų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nuluptus (nulupkite ir baltąją odelę) apelsinus išskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis ir sumaišykite su burokėliais.
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Remka
2009-05-22 22:58
Ir visas sitas ekzotyk viso tik per kelias min ,neskaitant 3val. Ir bendrai,tikram konjakui rasciau geresni paskutini taska,o jau tikrai negarinciau i ventiliacija ir tuo lab nevirciau apelsu sulciu,nes artejant 97 laipsniam zuna vitaminas C, tai kas tada lieka
gabryyy
2008-12-20 13:30
.................................................................................