Apelsininis pyragas su migdolais

Apelsininis pyragas su migdolais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Apelsinai, 3 vienetai
  • Cukrus, 370 gramų
  • Kepimo milteliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Migdolai, malti, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Du švariai nuplautus apelsinus dėkite į šaltą vandenį, užvirus virkite 15 min. Tada išimkite ir panardinkite į šaltą vandenį.

  2. Atvėsusius vėl 15 min. pavirkite (nebus karti žievelė). Paruoštus apelsinus perpjaukite skersai, išimkite sėklas ir sumalkite virtuviniu kombainu (kartu su žievele).

  3. Dubenyje plaktuvu išplakite kiaušinius su 215 g cukraus, supilkite apelsinus ir maltus migdolus, įberkite kepimo miltelius, išmaišykite ir viską supilkite į kepimo formą ir kepkite 170 C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

  4. Nuo likusio apelsino nulupkite žievelę, ją susmulkinkite ir 5 min. pavirkite. Iš apelsino išspauskite sultis ir su 155 g cukraus kaitinkite tol, kol cukrus išsilydys ir sirupas sutirštės. Tada įdėkite susmulkintas žieveles, apipilkite iškepusį pyragą.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą