Apelsininis grietinėlės kremas

Apelsininis grietinėlės kremas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, 3 vienetai
  • Cukraus pudra, 5 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Grietinėlė, 350 gramų
  • Želatina, 15 gramų
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Atskirkite kiaušinių tryniu bei baltymus.
Trynius gerai išplakite su 3 šaukštais cukraus pudros bei vaniliniu cukrumi.
Į išplaktus kiaušinių trynius maža srovele supilkite užvirintą grietinėlę ir plakite, kol masė pradės tirštėti.
Šiltu vandeniu užpilkite želatiną ir palikite keletai minučių išbrinkti.
Išbrinkusią želatiną sumaišykite su grietinėlės ir kiaušinių mase.
Tuomet į tą patį dubenį supilkite šviežiai išspaustas apelsinų sultis.
Kiaušinių baltymus su likusia cukraus pudra išplakite iki standžių putų ir atsargiai maišant supilkite į kremą.
Gautą kremą šiek tiek atšaldykite.
Patiekite šaltą su plakta grietinėle, vaisiai arba ledais.
Labai skanu!

Receptą atsiuntė: Dana
» Rašyti komentarą