Apelsininiai kepsniai


- Apelsinai, 3 vienetai
- Česnakai, 4
- Imbieras
- Juodieji pipirai
- Jautiena, nugarinė, 600 gramų
- Majonezas, 100 mililitrų
- Jogurtas, 100 mililitrų
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Prieskoniai, mėsai
- Garstyčių padažas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Česnaką sugrūdame ir sumaišome su majonezu, garstyčiomis, jogurtu, visais prieskoniais bei druska.
Išspaudžiame 1 apelsino sultis ir įmaišome į visą masę.
Mesą supjaustome 6 storomis riekelėmis ir pakapojame peiliu iš abiejų pusių (taip išmušta mėsa geriau pasisavins padažo skonį).
Likusius apelsinus padaliname į 4 dalis.
1 dalies sultis išspaudžiame ant vieno kepsnio ir taip toliau.
Paliekame 5-10 min pastovėti.
Mėsą aptepame padažu iš abiejų pusių ir dedame į kepimo skardą.
Sudedame šampinjonus be kotelių ir užpilame ant jų likusį padažą.
Kepame vidutinio karštumo (190 laipsnių temperatūros) orkaitėje apie 15-20 min.
Po maždaug 8 min. kepimo, mėsą vėl apšlakstome likusių apelsinų sultimis.
Valgome su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Skanaus
2013-12-27 16:39
Pabandžiau- patiko, manau rezultatas geras.

2013-03-23 11:33

2012-02-03 12:44


2011-06-06 12:10

2013-12-27 20:40