Apelsininė silkė


- Apelsinai, 1 vienetas
- Cinamonas
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai
- Laurų lapai, lapeliai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Silkė, 1 vienetas
- Actas, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 100 mililitrų
Artėjant šventėm ieškojau recepto silkės,kuri nebūtu nusibodusi,norėjosi kažko lengvo ir kvepiančio šventėm....ši silkutė nuostabi...kvepianti...ir pirma dingo nuo stalo....
Apelsiną švariai nuplauti ir nuplikyti.
Silkės file supjaustyti gabaliukais ir apibarstyti cinamonu. Vandenį išmaišyti su cukrumi, įpilti actą ir iš pusės apelsino išspaustas sultis, likusį apelsiną ir svogūną supjaustyti griežinėliais.
Stiklainyje paeiliui sluoksniuoti silkę, svogūnus, apelsino griežinėlius, sudėti pipirus ir lauro lapelius. Užpilti marinatu ir nakčiai palikti šaldytuve...
Aš dariau iš trijų silkių, tai marinatui viską irgi trigubinau....tai išties skani ir gaivi silke su vos juntamu apelsino aromatu....bus dar gaminama tikrai ne kartą........
2017-11-30 16:51
2015-12-24 18:26
2015-12-23 20:11
2015-12-20 15:51
2017-12-02 07:59