Anyžiniai sausainėliai Kūčių stalui

Anyžiniai sausainėliai Kūčių stalui
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Anyžius, ar pankolis, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra, 150 gramų
  • Kvietiniai miltai, tiek, kad būtų vid. kietumo tešla, 700 gramų
  • Raudonas vynas, geros kokybės, 225 mililitrai
  • Druska
  • Aliejus, 225 mililitrai
Gaminimo instrukcija:

Paprasti, skanūs, tinkantys kukliam Kūčių stalui sausainėliai

Pirmiausia cukraus pudrą sumaišome su aliejumi ir vynu. Beriame druską, miltus. Užminkome tešlą, suberiame sumaltus prieskonius. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Po pusvalandžio iš tešlos formuojame riestainėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Iš viso kiekio tešlos turėtų gautis dvi skardos riestainėlių. Papuošiame anyžiaus arba pankolio sėklomis (nemaltomis). Kepame 160C karščio orkaitėje apie 40 min.

Receptą atsiuntė: Živilė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ži
2010-12-21 19:35
Na, nežinau. Mes per Kūčias ignoruojam mėsos, pieno ir kiaušinių patiekalus. Čia jų nėra, vadinasi, galima valgyti ir per Kūčias.
Vincentas
2010-12-21 14:10
Kūčių stalui netinka, nebent Kalėdų
MINGAILĖ
2009-12-24 11:56
Ačių už sausainiukus būtinai pasidarysiu tikiuosi bus labai skanu ir miela tikrai pasigaminsiu sau tokių nuostabių sausainiukų
gintarė
2009-12-24 11:51
abuciuotas: tai skanu ir malonu valgyti
Karo
2009-12-21 19:52
labai skanūs sausainiukai