Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis


- Vištienos sultinys, 1 litras
- Antis, krūtinėlė, 800 gramų
- Baltasis sausas vynas, 200 mililitrų
- Grietinėlė, 120 mililitrų
- Bulvės, virtos su lupenomis, 160 gramų
- Salierai, arba kiti gumbiavaisiai, 160 gramų
- Pievagrybiai, 60 gramų
- Svogūnai, smulkinti, 30 gramų
- Sviestas, 20 gramų
- Brendis, 15 mililitrų
- Petražolės, kapotos, 1 sauja
- Rozmarinas, švieži, šakelės
- Čiobreliai, švieži, šakelės
- Pipirai
- Druska
Nuplaukite daržoves. Vištienos sultinį išvirkite 1 litre vandens. Į šaltą vandenį sudėkite virti morkas ir virkite, kol suminkštės.
Grybus perpjaukite į keturias dalis ir sumeskite į verdantį vandenį kelioms minutės,o tada ištraukite (grybai turėtų būti kietoki).
Bulves išvirkite su lupenomis ir sugrūskite. Bulvių koše pagardinkite druska bei pipirais.
Saliero gumbą ar kitus gumbavaisius supjaustykite griežinėliais ir virkite nedideliame kiekyje vandens kartu su grietinėle, čiobrelio ir rozmarino šakelėmis tol,kol suminkštės.Paruoškite antienos krūtinėlę. Supjaustykite krūtinėlę lygiais griežinėliais (120 - 130 g). Pabarstykite juos druska iš abiejų pusių. Ištirpinkite sviestą gilioje keptuvėje ir ant didelės ugnies, iš abiejų pusių, apkepkite mėsos antieną iki rausvos spalvos. Tada išimkite juos iš keptuvės ir padėkite i ant grotelių pailsėti.
Į tą pačią keptuvę sudėkite apkepti morkas ir susmulkintus svogūnus bei petražoles. Kiek apkepus, supilkite brendį, vyną ir troškinkite, kol 2/3 keptuvės turinio skysčio išgaruos. Po to pilkite sultinio, sumaišyto su truputėliu vandens ir troškinkite, kol padažas taps sirupo konsistencijos. Nukaiskite.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir pašaukite kepsnius 4 minutėms.
Ant kepsnelių viršaus sudėkite pievagrybius, apliekite padažu ir patiekite su salierais, bulvių koše.
Skanaus.