Ant grotelių rūkyti žuveliokai

Ant grotelių rūkyti žuveliokai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žuvis, šviežios, Upės ar ežero , 3 kilogramai
  • Druska, 3 valgomieji šaukštai
  • Pipirai, 5 rūšių, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Laurų lapai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Prieskoniai, SANTA MARIA, sodo, 3 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 1 vienetas
  • Žalumynai, (petražolės, bazilikai, salieras, krapai), 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Žuvėliokams išimti vidurius, neskusti, palikti galvas. Gerai išplauti.
    Aptrinti druskos, prieskonių bei smulkintų prieskoninių žolelių mišiniu.
    Palaikyti per naktį vėsiau.
    Nuplauti nedideliame kiekyje vandens, nemirkant. Apdžiovinti.

  2. Mes rūkiname metalinėje statinėje, sudėję žuvis ant grotelių.
    Kūrenti lapuočiais - dregnomis alksnių, obelų, beržų malkomis, protarpiais įdedant kadugių ar pušų kankorėžių.

  3. Rūkinti atsižvelgiant į žuvų dydį - 1 - 2 val.
    Nustojus kūrenti žuvis kuriam laikui palikti atvirai ant grotelių - kad apdžiūtų.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą