Ant grotelių kepta lydeka

Ant grotelių kepta lydeka
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lydeka, 1 kilogramas
  • Lašiniai, 200 gramų
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Pipirai, juodieji, 4 žiupsneliai
  • Laurų lapai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Žalumynai, (rozmarinai, petražolės, salierai, čiobreliai), 1 saujelė
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Lydeką nuskusti, išimti vidurius, galvos nenupjauti. Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskoniais, žolelėmis. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas.

  2. Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę lašinukų ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais. Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių kepsninėje ar orkaitėje.

  3. Kepti apie 40 min. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa, puri.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą