Ant grotelių kepta lydeka

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Lydeka, 1 kilogramas
- Lašiniai, 200 gramų
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Pipirai, juodieji, 4 žiupsneliai
- Laurų lapai, 1 arbatinis šaukštelis
- Žalumynai, (rozmarinai, petražolės, salierai, čiobreliai), 1 saujelė
- Česnakai, 2 skiltelės
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Lydeką nuskusti, išimti vidurius, galvos nenupjauti. Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskoniais, žolelėmis. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas.
Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę lašinukų ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais. Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių kepsninėje ar orkaitėje.
Kepti apie 40 min. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa, puri.
» Rašyti komentarą