Angliškas keksas

Angliškas keksas
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Pienas, 180 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Avižiniai dribsniai, greitai paruošiami, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Gerai ištrinti sviestą su cukrumi ir kiaušiniu.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir trupučiu druskos. Supilti ir išmaišyti kiaušinio ir sviesto masę. Plona srovele nuolat maišant supilti pieną, pridėti avižinius dribsnius ir išmaišyti. Tešla turi gautis skystoka.
Ištepti sviestu arba aliejumi kepimo formą, supilti tešlą ir apie 1 valandą kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje.
Kai iškeps, ištraukti ir apie 10 minučių paaušinti formoje, tada išimti ir apibarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė: Angelina
» Rašyti komentarą