Amerikietiškas šokoladinis tortas

Amerikietiškas šokoladinis tortas
Amerikietiškas šokoladinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kakava, nesaldžios, 3 stiklinės
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kefyras, 1 stiklinė
  • Saulėgrąžų aliejus, 1 stiklinė
  • Vanduo, verdančio, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, kambario temperatūros, 2 vienetai
  • Kepimo soda, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Tirpi kava, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Cukraus pudra, 1 stiklinė
  • Kakava, nesaldžios, 6 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, kambario temperatūros, 6 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 5 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus (prieš tai galite 1 ar 2 kartus miltus persijoti), kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

  2. Kefyrą sumaišykite su soda. Į dubenį su miltų mišiniu įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, vanilę ir viską gerai išmaišykite su elektriniu plakikliu.

  3. Sumaišykite tirpią kavą su verdančiu vandeniu. Supilkite kavą į tešlą ir išmaišykite. Tešla bus gana skysta, tad dėl to nesijaudinkite.

  4. Pusę tešlos supilkite į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Pabaigoje kepimo su mediniu dantų krapštuku patikrinkite ar biskvitas iškepęs – jei krapštukas neaplipęs tešla – vadinasi biskvitas iškepęs. Palikite biskvitą atvėsti ~20 min. kepimo formoje, prieš išimant iš jos. Supilkite kitą pusę tešlos į tą pačią kepimo formą ir kepkite toje pačioje temperatūroje, tiek pat laiko. Biskvitams leiskite visiškai atvėsti, prieš sutepant kremu.

  5. Šokoladinis kremas: vidutinio dydžio dubenyje kartu įsijokite cukraus pudrą ir kakavą. Kitame didesniame dubenyje išplakite sviestą, kol bus labai minkštas ir purus, tada pamažu supilkite cukraus ir kakavos mišinį, išmaišykite ir po to įmaišykite pieną ir vanilę. Plakite kremą, kol jis taps purus ir lengvas. Jei reikia, galite reguliuoti kremo tirštumą-skystumą pridėdami daugiau cukraus pudros ar pieno.

  6. Torto paruošimas: ant didelės lėkštės dedame pirmąjį biskvitą, jį ištepame puse šokoladinio kremo, dedame antrąjį biskvitą ir ištepame likusiu kremu. Puoškite, kaip patinka!>> Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve pernakt. Vietoj kefyro galima naudoti 1 stiklinę pieno sumaišyto su 1 valg. š. acto. Vietoje tirpios kavos, galima naudoti 1 arb. š. paprastos kavos, tik į tešlą nepilti kavos tirščių.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą