Alkanųjų užkepėlė

Alkanųjų užkepėlė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 6-8
  • Juodieji pipirai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaulienos faršas, arba kitas, 500 gramų
  • Pienas, 0.5 litro
  • Pievagrybiai, 300 gramų
  • Sūris, 300 gramų
  • Druska
  • Žalumynai
Gaminimo instrukcija:

Išsiverdame 6-8 bulves su lupyna (jei nedidelės 8 bulvės, jei didesnės 6).
Per tą laiką, kol bulvės verda, pakepiname faršą su svogūnu ir priekoniais (jei nemėgstate riebiai, tai geriausiai rinktis vištienos faršą, o jei šeimyna mėgsta riebiau, tai kiaulienos).
Apkepusį faršą sudedame į dubenį, atlaisvinę keptuvę joje apkepame susmulkintus pievagrybius ir svogūną su morkomis, taip pat pagal skonį dedame prieskonių (jie turėtų būti smulkiai supjaustyti).
Išvirtas bulves nulupame, sujaustome apvaliais griežinėliais ir gražiai sudedame, geriausiai, į stiklinę, aliejumi pateptą kepimo formą. Dedame taip, kad griežinėliai būtų vienas šalia kito, bet ne vienas ant kito.
Tuomet antras sluoksnis - faršas (kurį Jūs pasirinkote), trečias sluoksnis - pakepinti pievagrybiai su morkyte ir svogūnu, ketvirtas - sudedame likusius bulvių griežinėlius, tokiu pačiu principu kaip pirmą sluoksnį ir ant viršaus užbarstome sutarkuotą sūrį.
Tada pilamas į indą pienas (beje, Jūs galite pilti grietinėlę, jei mėgstate riebiau) ir visa tai galite dėti į 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 minučių.
Kai per stiklinį indą pamatysite, kad pienas jau pavirto permatomu (nebe baltos spalvos, o vandeningas), jau galėsite traukti iš orkaitės.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Roberta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Asta
2019-07-10 19:00
Nesupratau vienos dalies. Svoguna reikia kepint su farsu, paskui dar karta su morkom ir pievagrybiais.
Pranė
2019-07-10 15:46
Ką tik pavalgêm labai skanu! Ačiū
Gražina
2019-07-07 11:18
Manau jog tai skanu.
Stanislava
2019-07-07 10:17
Gaminau, mums patiko. Ačiū už receptuką
ausra
2019-07-05 14:48
turėtų būt skanu