Alaus višta

Alaus višta
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Česnakai, 4
  • Juodieji pipirai, malti
  • Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
  • Vištiena, 1 vienetas
  • Alus, butelis, 1 vienetas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Vištą įtrinti česnaku, druska bei pipirais, apibarstyti kmynais ir palikti šaltai per naktį.
Citriną peilio smaigaliu subadyti ir įmesti minutei į verdantį vandenį. Alaus butelyje palikti trečdalį, likusius du trečdalius pripilti šalto virinto vandens.
Vištą pamauti ant butelio, į kaklą įsprausti citriną ir pašauti į orkaitę maždaug 40 min. Kepti turi tiek, kad gražiai apskrustų.
Verdantis alus su vandeniu garuoja ir taip kepanti višta prisigeria apynių kvapo, o valgant būna labai sultinga. Apvirus citrina pro skylutes praleidžia skystį, kuris vištienai suteikia rūgštelės. Skanaus.

Receptą atsiuntė: Lijana D.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laima
2018-10-15 14:29
Kokią temperatūrą nustatote kepimui ?
braškės
2014-09-28 18:23
braškės ir višta margoje lėkštėje - haute couture
gintas
2014-05-16 20:45
Nu as asmeniskai neskiedziu alaus o dar i alu imetu cesnako pjaustyto lauro lapeliu ir labai skanu
alus
2014-04-14 12:55
nu tai jei alaus neskiesti su vandeniu,o palikti tiesiog alu?negerai tipo?
edita
2011-11-01 09:53
man tai atrodo kad ji uzkista su apelsinu.