Aksominiai keksiukai

Aksominiai keksiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 380 gramų
  • Pasukos, 250 mililitrų
  • Cukrus, 300 gramų
  • Sviestas, 180 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Maistiniai dažai, naudojau raudonus, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 380 gramų
  • Cukraus pudra, 220 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 100 gramų
  • Maistiniai dažai, naudojau raudonus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą išlydyti, išplakti su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Nuolat maišant, įmušti kiaušinius, suberti miltus, kepimo miltelius, kakavą, supilti pasukas ir gerai išmaišyti. Įmaišyti maistinių dažų ir dar kartą gerai išmaišyti.

  2. Gautą tešlą sudėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Ar keksiukai iškepę patikrinti mediniu dantų krapštuku – jei ištrauktas krapštukas švarus, tuomet keksiukai iškepę, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Leisti visiškai atvėsti.

  3. Kremui sūrį sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Nuolatos maišant suberti cukraus pudrą, įmaišyti maistinių dažų ir gerai išmaišyti.

  4. Atvėsusius keksiukus papuošti kremu ir norimais papuošimais. Papuošus, geriausia padėti į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų kremas ir tuomet skanauti prie puodelio arbatos ar kavos.

Porcijų skaičius: 24
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą