Aivaro keptas ledų tortas


- Cukraus pudra, 150 gramų
- Cukrus, 90 gramų
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Migdolai, drožlės
- Slyvos, džiovintos, 250 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Obuolių sultys, 100 mililitrų
- Ledai, vaniliniai arba kitokio, Jūsų mėgstamo skonio, 1 litras
- Riešutai, grūsti, 50 gramų
- Romas, tamsusis, 100 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Papločiui 4 kiaušinių trynius su 25 g cukraus sukite tol, kol pasidarys puri masė.
25 g cukraus, riešutus, krakmolą, miltus bei kepimo miltelius sumaišykite ir į juos įmaišykite išsuktus kiaušinių trynius su cukrumi.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą atsegamą 23-24 cm skersmens kepimo formą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 13-15 minučių.
Paplotį išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
Įdarui slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite obuolių sultimis, romu ir įmaišykite 40 g cukraus.
Uždengus virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių ir atvėsinkite.
Paplotį įdėkite atgal į formą.
Ant jo supilkite atvėsusią slyvų masę.
Gerai sušalusius ledus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant slyvų įdaro.
4 kiaušinių baltymus su cukraus pudra išplakite iki standžių putų, gražiai paskirstykite ant ledų ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
Kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 4-5 minutes, kol baltymų masė paruduos.
Patiekite iš karto.
Skanaus!
2011-07-19 17:52


2011-06-14 15:25


2011-04-30 14:19


2011-04-22 20:10


2011-11-15 17:31