Aistringosiosos varlytės


- Alyvuogės, žaliosios
- Bazilikas
- Bulvės, 12 vienetų
- Citrinos
- Juodieji pipirai, „Santa Marios“ penkių rūšių pipirų,
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Laurų lapai
- Mairūnas
- Paprika, aitrioji
- Petražolės
- Svogūnai, raudonieji, 2 vienetai
- Kiaulienos faršas, 0.5 kilogramo
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Rauginti kopūstai, 1.5 litro
- Druska
- Baltieji pipirai
- Daržovės
- Raudonėliai
Išvirtus sultinyje kopūstus patroškinti aliejuje su jau apkepintais svogūnais bei truputėliu aitriosios paprikos. Betroškinant dar pagardinti lauro lapeliais, baltaisiais pipirais, mairūnu, baziliku. Bulvėse padaryti išpjovą "varlės' burnai. Į mėsą įberti šaukštelį druskos, po trupučiuką penkių rūšių „Santa Marios“ pipirų, lauro lapelių, mairūno, baziliko, raudonėlio, įpjaustyti šiek tiek aitriosios paprikos, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsius, krakmolą. Išmaišyti ir gautą masę sukimšti į bulvių išpjovas. Įdarytas bulves aptepti pasūdytu alyvuogių ar moliūgų aliejumi, apiberti petražolėmis. Kepti apie 45 min. Iš kopūstų suformuoti "širdis', jas pašlakstyti citrina. Ant viršaus dėti įsimylėjusias "varles' su akimis iš alyvuogių, bei pipiriniais vyzdžiais. Papuošti pagal savo skonį.
Vietoj troškintų kopūstų galima gaminti kitokių daržovių troškinį, bet mano išrinktasis labiausiai mėgsta paraugintų kopūstų troškinį.
2010-10-18 12:41




2010-10-06 14:42

2010-10-06 12:13
2010-10-06 12:07

2011-07-20 10:59