Airiškas džiovintų vaisių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Apelsinai, 2 vienetai
- Cukrus, 200 gramų
- Migdolai, 120 gramų
- Migdolai, malti, 80 gramų
- Vanilė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
- Viskis, 100 mililitrų
- Sviestas, 200 gramų
- Prieskoniai, kepiniams, 2 valgomieji šaukštai
- Vaisiai, džiovinti, 800 gramų
Gaminimo instrukcija:
Inde išmaišyti džiovintus vaisius, nuo apelsinų nutarkuotas žieveles, išspaustas sultis ir viskį. Palikite brinkti per naktį. (Visi namai labai pakvimpa)
Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Cukrų išsukite su ištirpintu sviestu ir vanile, įmaišykite plaktus kiaušinius. Kitame inde išmaišykite miltus, maltus migdolus, prieskonius ir įsukite į sviesto masę.
Į tešlą įmaišykite sveikus migdolus, išmirkusius vaisius. Sukrėskite į skardą, paviršių išlyginkite.
Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje iki 1,5 val. Karštį sumažinkite iki 140 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 30 min.
Išėmus iš orkaitės atvėsinkite, sulaistykite viskiu.
Skaniausias bent per naktį pastovėjęs šaldytuve.
Labai jau Kalėdiškas ir aromatingas kepinys.
» Rašyti komentarą