Airiška duona Barmbrack

Airiška duona Barmbrack
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, rudasis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, išplaktas, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, pageidautina specialūs miltai duonai, 450 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 75 gramai
  • Prieskoniai, cinamonas, muskatas, imbieras, kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Mielės, sausos, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Arbata, maišeliuose, juoda, 2 vienetai
  • Vaisiai, džiovinti, razinos, saldintos vaisių žievelės, 350 gramų
Gaminimo instrukcija:

1. Užplikyti 2 puodelius stiprios juodos arbatos.
2. Išmirkyti džiovintus vaisius arbatoje. Geriausia mirkyti kelias valandas, arba palikti per naktį, tačiau jei tam nėra laiko, galima mirkyti tiek kiek spėjat.
3. Pašildyti pieną iki kambario temperatūros, idėti šaukštelį cukraus, mieles ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.
4. Sumaišyti miltus, rudąjį cukrų, druską, įdėti sutarkuotą sviestą, išplaktą kiaušinį, mieles su pienu, prieskonius. Nusausinti džiovintus vaisius ir taip pat sudėti į dubenį. Išminkyti gautą tešlą, jeigu limpa prie rankų, įdėti daugiau miltų.
5. Gerai išminkius tešlą, dėti ant aliejumi pateptos skardos, uždengti audeklu ir palikti šiltoje vietoje 45-60 minučių. Tešla turėtų dvigubai išsipūsti.
6. Kepti duoną orkaitėje 180C temperatūroje 30 minučių, išimti kepaliuką iš skardos, apversti ir kepti dar 20 minučių. Duona yra iškepusi, kai pabeldus į kiekvieną duonos šoną, skamba kaip tuščiaviduris kepalas.

Duoną patiekti atvėsusią

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Irina
2011-04-24 19:10
Pieno sitam receptui reikia 240 ml. I piena dedame 1 sauksteli cukraus, o su miltais maisome 25 gr rudojo cukraus.
Be to miltus galima imti per puse kvietinius ir ruginius. Skanaus!
liana
2011-02-08 09:35
tai pieno taip ir neaisku kiek reikia?
erikiux
2011-02-05 17:57
adolzina,o kaip tu kepi ta italiska duonele?
;]~*
2010-11-25 19:00
labai skanu kaip dar ji paskrudini ir sviesto uzsitepi mmmmmmm kaip skanu
Karolina
2010-05-25 16:47
Gal galite pasakyti koks kiekis pieno, nes neparašyta. Ačiū