Aguročio siurprizas


- Agurotis, (vidutinis), 1 vienetas
- Mėsa, malta, 200 gramų
- Svogūnai, dideli, 1 vienetas
- Morkos, (vidutinė), 1 vienetas
- Ryžiai, (apvirti), 200 gramų
- Grybai, (smulkinti) apie, 100 gramų
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Sūris, fermentinis, tarkuotas, 100 gramų
- Česnakai, (smulkiai supjaustytas), 2 skiltelės
- Krapai, smulktinti
- Alyvuogių aliejus
- Prieskoniai, maltai mėsai ir universalūs (Santa Maria)
- Druska
Agurotį perpjauti išilgai pusiau, truputį išskobti, barstyti Santa Maria prieskoniais.
Svogūną ir morkas smulkinti, pakepinti alyvuogių aliejuje.
Į maltą mėsą berti Santa Maria prieskonių, dėti kiaušinį, gerai išmaišyti. Aguročio minkštimo dalį smulkinti, grybus smulkinti ir viską berti į keptuvę su morkomis ir svogūnais. Suberti ir apvirtus ryžius. Viską gardinti prieskoniais, druska, česnaku, dėti sviesto, berti krapų (galima dėti truputį pomidorų tyrės). Viską pakepinti trumpai.
Į aguročio puseles pridėti paruošto įdaro, dėti į foliją ir talpinti į konvekcinę krosnelę (pašildytą) 180 -2 00 laipsnių iki 30 min. Po to atidengti, barstyti sūriu ir dar pakepinti, kol sūris gražiai pagels, barstyti Santa Maria prieskoniais.
Valgyti - su pomidorų padažu, majonezu, na, pasirinktinai. Jei kas nevalgo mėsos, galima gaminti tik su ryžiais, grybais. Ragaukite, patiks, galima ruošti ir su cukinija.
2014-11-03 13:11