Aguonų pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Aguonos, 200 gramų
- Cinamonas
- Cukrus, 250 gramų
- Vanilė, ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Pienas, 280 mililitrų
- Brendis, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 200 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Kambario temperatūros sviestą išsukau su cukrumi.
Tuomet įmušiau vidutinio dydžio kiaušinių trynius, tad jei turite tik mažų - muškite 4.
Kai įmaišiau kiaušinių trynius, supyliau pieną ir aguonas.
Maišiau, kol masė tapo vientisa.
Po to įmaišiau brendį, vanilę, cinamono ant galo peilio ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Paskutinis etapas - įmaišyti į tešlą iki putų konsistencijos išplaktus baltymus.
Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą, išklotą pergamentiniu popieriumi, ir kepti apie 30 minučių 180° C orkaitėje. Po 30 minučių temperatūrą sumažinkite iki 160° C ir kepkite dar apie 20 minučių.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-03-27 22:18