Aguonų pyragas

Aguonų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 150 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Cukrus, perlinis, viršui
  • Margarinas, 125 gramai
  • Obuoliai, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Pienas, viršui
  • Manų kruopos, 4 valgomieji šaukštai
  • Šokoladas, juodasis, viršui, 100 gramų
  • Sviestas, viršui, 50 gramų
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu (po to vandens perteklių atsargiai nupilti) ir porą kartų permalti mėsmale (ar blenderiu, ar kokteiliniu mikseriu). Obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su maltomis aguonomis. Kambario temperatūros margariną (ar sviestą) išsukti su cukrumi. Po vieną dėti kiaušinio trynius ir vis gerai išsukti. Pilti aguonų ir obuolių masę, manus, kepimo miltelius, įtarkuoti apelsino žievelę, berti nuplikytas razinas. Gerai viską išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti apie 50 min. iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Viršui dubenį su sulaužytu šokoladu, grietinėle ir likeriu statyti ant puodo su verdančiu vandeniu (dugnas nesiekia vandens) ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Pravėsusį pyragą aplieti šokoladu ir palikti ramybėje, kol viskas atvės. Tada kišti į šaldytuvą bent 3 val. ar nakčiai. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą