Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi


- Grietinėlė, 1 stiklinė
- Vanilė, ankštis, 1 vienetas
- Aguonos
- Želatina, 2 valgomieji šaukštai
- Sausainiai, lietuviški (arba kūčiukai, 100 gramų
- Pipirai, čili, 1 vienetas
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Čiobreliai, šakelė, 1 vienetas
- Spanguolės, 5 valgomieji šaukštai
Drebučių gaminimas. Į puodą supilti pieną, grietinėlę, įdėti želatiną ir, lengvai maišant, kaitinti ant vidutinės ugnies, kol želatina ištirps. Tada suberti cukrų, aguonas, įmesti vanilės ankštį ir viską gerai išmaišyti. Išimti vanilės ankštį, supilstyti gautą masę į formeles, ant viršaus užberti po šaukštelį aguonų ir palikti kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dėti į šaldytuvą 3-4 valandom, kad gerai sustingtų.
Sausainių trupiniai. Įkaitinti keptuvę, suberti cukrų ir leisti jam išsilyditi. Tada dėti sviesto ir gerai išmaišyti. Sausainius sulaužyti mažesniais gabalėliais ir suberti į karamelę. Gerai permaišyti, kad sausainiai gražiai pasidengtų karamele. Viską sudėti į atskirą indą arba ant sviestinio popieriaus ir palikti, kad atvėstų. Atvėsusius sausainius sudėti į virtuvinį kombainą ir sutrinti iki trupinukų.
Padažo gaminimas. Įkaitinti keptuvę ir joje pakepinti susmulkintą čili pipirą. Sudėti medų ir , nuolat maišant pakaitinti,o tada suberti spanguoles. Nuolat maišyti, kad padažas neprisviltų. Dar šiek tiek pakaitinti, išjungti ugnį ir palikti atvėsti.
Į lėkštę išversti sustingusius aguonų pieno drebučius, užbarstyti karamelizuotų trupinių, dėti padažo bei papuošti šviežia čiobrelio šakele.