Aguonų keksas su šaldytomis avietėmis

Aguonų keksas su šaldytomis avietėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Avietės, šaldytos, 1 stiklinė
  • Kefyras, 1 stiklinė
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 0.5 stiklinės
  • Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Pabarstymui:
  • Kokosų drožlės, 4 valgomieji šaukštai
Glajui:
  • Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukraus pudra, 5 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dideliame dubenyje sumaišyti kefyrą, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, aliejų ir aguonas. Gerai išmaišyti, tada supilti prie sausų ingredientų ir vėl maišyti tol, kol masė taps vientisa.

  2. Avietes pabarstyti šaukštu miltų. Išmaišyti. Tuomet kepimo formą patepti riebalais ir dalį tešlos supilti į formą. Tada užberti aviečių ir apipilti likusia tešla.

  3. Orkaitę įkaitinti iki 175 C laipsnių temperatūros ir kepti 50-55 min. Ištraukus, leisti atvėsti.

  4. Tuo metu paruošti glaistą: išmaišyti šaukštą citrinų sulčių su cukraus pudra. Glaisto konsistenciją reguliuoti pagal nuožiūrą, jei norisi tirštesnio, įberti daugiau cukraus pudros, jei reikia skystesnio, įlašinti dar citrinos sulčių.

  5. Paruoštu glaistu aptepti pyrago viršų ir šonus, pabarstyti kokosų drožlėmis.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą