Aguoninis vyniotinis

Aguoninis vyniotinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 250 gramų
  • Cukrus, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Pienas, 125 mililitrai
  • Sviestas, 500 gramų
  • Razinos, 150 gramų
  • Mielės, 25 gramai
Gaminimo instrukcija:

Mieles ištrinti su 2 š. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per kartšo pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės "veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Martyna
» Rašyti komentarą
» Komentarai
lijana
2011-12-11 10:10
labai skanus,kiek kartu gaminau tiek pavyko. aciu kas idejo si recepta.
Martyna
2010-12-12 16:58
500 g miltų reikia 1 pakelio sausų mielių.
Ivi
2010-12-12 12:56
o jei turiu tik sausas mieles? Kiek ju reikia deti?
Martyna
2010-11-27 13:47
Kepti reiktų apie 45 min. ir po to stebėti, kad nesusiviltų.
Goda
2010-11-27 10:06
skanumelis