Aguoninis keksas

Aguoninis keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 100 gramų
  • Cukrus, 170 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 85 gramai
  • Sviestas, 170 gramų
  • Riešutai, malti, 125 gramai
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Vaisiai, džiovinti (arba cukatos), 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Minkštą sviestą sutrinti su cukrumi, po viena įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
Aguonas nuplikyti, nusausinti ir sumalti kartu su riešutais.
Riešutus, aguonas ir miltus bei kepimo miltelius sumaišyti ir po šaukstą įmaišyti į tešla.
Džiovintus vaisius arba cukatus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išmirkti pusvalandžiui, paskui nusausinti, susmulkinti ir sudėjus į tešlą, kruopščiai viską išmaišyti.
Kekso formą ištepti sviestu, apibarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
Iškeptą keksą atvėsinti kepimo formoje, vėliau išimti ir pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2011-12-08 20:18
mmm labai skanu dariausi
Laura
2011-11-16 09:44
Ar galite patikslinti kiek dėti kiaušinių? Aciu.