Aguoninis karamelinis tortas

Aguoninis karamelinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas, 300 gramų
  • Miltai, 230 gramų
  • Cukrus, +2 v.š. grietinėlei suplakti, 200 gramų
  • Kondensuotas pienas, 200 gramų
  • Grietinė, 200 gramų
  • Mascarpone sūris, 150 gramų
  • Plakamoji grietinėlė, 150 mililitrų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Konservuoti persikai, 3 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Graikiniai riešutai, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Pilame kondensuotą pieną, grietinę ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinių masę. Suberiame aguonas ir viską išmaišome. Biskvitą kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-50 min.

  2. Gaminame pirmą kremą. Išsukame maskarponę su 150 gr rududu. Atskirai išplakame grietinėlę su 2 šaukštais cukraus. Sumaišome abi mases. Kremas turi būti labai purus.

  3. Gaminame antrą kremą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su 200 gr rududu. Beriame saują susmulkintų riešutų ir viską išmaišome.

  4. Formuojame tortą. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 4 dalis. Dedame į formą atsegamu šonu, apšlakstome persikų sultimis, dedame maskarponės kremo, 2 smulkintas persiko puseles. Tą patį kartojame su antru biskvitu, tik dedame karamelinį riešutų kremą. Trečias biskvitas sutepamas maskarponės kremu, kremo pasiliekame tik porą šaukštų paskutiniam lakštui. Surinkus tortą, aptepame likusiu kremu, puošiame pjaustytom persikų puselėm ir graikiškais riešutais. Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Nesvarbu
2017-12-31 01:39
Biskvitui galbut reik ne sutirstinto sviesto, o pieno?...