Aguoniniai sausainiai su glazūra

Aguoniniai sausainiai su glazūra
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Cukrus, 0.8 stiklinės
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, baltymai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Sviestas, 0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Išsukau sviestą su kiaušiniais, įpyliau 2 šaukštelius citrinų sulčių, subėriau 0,5 stiklinės cukraus, aguonas ir išmaišiau.
Galiausiai įmaišiau su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišiau vientisą tešlą.
Iš tešlos ant sviestu pateptos skardos suformavau apvalius sausainiukus.
Kepiau apie 11-15 min.
Iškeptus palikau atvėsti.
Kiaušinio baltymą išplakiau su likusiu cukrumi bei citrinų sultimis.
Gauta mase apšlaksčiau sausainius ir palikau, kad glazūra sustingtų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Rima
» Rašyti komentarą
» Komentarai
dfd
2013-07-19 15:53
E o tai sviesta tirpint reikia?