Aguoninės pynutės

Aguoninės pynutės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 400 gramų
  • Vanduo, 220 mililitrų
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus, 60 gramų
  • Mielės, sausos (arba 15 g šviežių mielių), 7 gramai
Gaminimo instrukcija:

Supilami į dubenėlį miltai, supilamas vanduo, aliejus, suberiamos mielės, druska bei aguonos ir viskas suminkoma.
Jei naudojamos šviežios mielės, pirmiau jos ištirpinamos šiltame vandenyje arba piene ir tuomet sumaišomos su kitais ingredientais.
Aguonas galima dėti sausas arba išmirkytas vandenyje.
Tešla minkoma, kol tampa elastinga.
Dubuo patepamas aliejumi, į jį sudedama tešla ir paliekama 1 val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Pakilusi tešla padalinama į 8 dalis, o kiekvieną jų dar į 3 dalis.
Šie maži gabalėliai suformuojami į plonus ritinėlius ir po tris sujungiami (kaip parodyta nuotraukoje).
Supinamos pynutės, sudedamos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir paliekamos 20-30 min. pakilti.
Tuomet patepamos plaktu kiaušiniu ir kepamos apie 10-12 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Receptą atsiuntė: Erika
» Rašyti komentarą
» Komentarai
gagg
2012-07-24 12:11
o tai jos minkstos buna?