Aguoninės bandutės

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Aguonos, 100 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 550 gramų
- Kefyras, 200 mililitrų
- Druska
- Sviestas, 80 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 – 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti į 3 – 4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti griežinėliais. Sudėti bandutes į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min., kol gražiai pagels. Skanaus!
» Rašyti komentarą