Aguoninės bandutės

Aguoninės bandutės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 100 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 550 gramų
  • Kefyras, 200 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, 80 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Aguonas užpilti šiltu vandenius ir pakaitinti mikrobangų krosnelėje 1 – 2 minutes. Išimti iš krosnelės ir 5 minutėms palikti. Tada nuvarvinti sietelyje. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, sudėti gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir trinti pirštais, kol neliks sausų miltų. Supilti kefyrą ir užminkyti tešlą. Tešlą iškočioti į 3 – 4 mm storio stačiakampį lakštą. Aptepti tirpintu sviestu, pabarstyti aguonomis ir ant viršaus užberti cukraus. Susukti vyniotinį ir supjaustyti griežinėliais. Sudėti bandutes į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min., kol gražiai pagels. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą