Agnės troškintos daržovės


- Baklažanai, 400 gramų
- Česnakai, 3
- Paprika, geltonoji, 1 vienetas
- Paprika, raudonoji, 1 vienetas
- Paprika, žalioji, 1 vienetas
- Petražolės, smulkintos, 1 valgomasis šaukštas
- Pomidorai, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Žalumynai, (pvz., šviežus rozmarinas, čiobrelis ir bazilikas), 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukinijos, 1 vienetas
Paprikas perpjauti pusiau, išimti sėklas, nuplauti ir supjaustyti juostelėmis.
Nuplautą cukiniją ir svogūnus supjaustyti griežinėliais, o česnakus susmulkinti.
Baklažanus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti keturkampiais gabaliukais.
Didelėje keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinti svogūnus, kol pasidarys skaidrūs, sudėti saldžiuosius pipirus, trumpai apkepti, suberti baklažanų gabaliukus ir truputį pasūdyti.
Patroškintas daržoves apdėti cukinijų griežinėliais ir vėl pasūdyti bei užbarstyti česnakais.
Paskui sudėti rozmarinus, kitus žalumynus, įpilti 1/8 l vandens ir viską troškinti 25 minutes.
Tuo tarpu nuplikyti ir nulupti pomidorus, supjaustyti į 8 dalis, išimti sėklas.
Likus 10 minučių iki patiekalo gaminimo pabaigos sudėti pomidorus.
Patiekiant į stalą troškinį apibarstyti petražolėmis.
Skanaus.